Terug

Japandi stijl tegels, Tegeltrend

Japandi stijl tegels zijn een perfecte keuze voor wie een serene, minimalistische en functionele sfeer wil creëren in zijn of haar interieur. Deze tegels combineren de rustgevende elementen van de Japanse bescheidenheid met de gezelligheid en eenvoud van de Scandinavische designprincipes. Door het gebruik van natuurlijke materialen, zachte kleuren en eenvoudige vormen zorgen Japandi tegels bij aan een harmonieuze leefruimte. Voor velen is Japandi meer dan alleen een interieurstijl; het is een manier om bewust keuzes te maken en spullen te waarderen die zowel mooi als praktisch zijn.

Bekijk deze tegels in onze showroom

Wat is Japandi stijl?

Japandi is, zoals de naam al doet vermoeden, een samensmelting van Japanse en Scandinavische woonstijlen. De oorsprong van deze stijl gaat terug naar het midden van de 19e eeuw, toen Japan na twee eeuwen van isolatie zijn grenzen opende en de eerste Scandinaviërs kennis maakten met de Japanse cultuur. Beide regio's delen een diep respect voor de natuur en integreren deze liefde in hun ontwerpprincipes. Daarom wordt in Japandi interieurs wordt vaak gebruikgemaakt van lichte houtsoorten, neutrale kleuren, strakke lijnen en een beperkt aantal decoratieve elementen. Dit zorgt voor een kalme en opgeruimde omgeving waarin elk object een doel heeft. Binnen ons assortiment vind je prachtige series om Japandi stijl toe te voegen aan jouw interieur, zoals de Kronos Essence Porcelanosa Tanzania en de Colorker Tangram tegels.

Japandi tegels in badkamer 

De badkamer is een ideale ruimte om de Japandi stijl tot leven te brengen. Japandi keramische tegels in de badkamer kunnen de rust en eenvoud van een spa nabootsen, waardoor je elke dag kunt genieten van een ontspannende sfeer. Om een authentieke Japandi badkamer te creëren, zijn er een paar essentiële elementen om in gedachten te houden:

Haal de natuur naar binnen

Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en steen om een organische en serene omgeving te creëren. Kies bijvoorbeeld voor houten meubels, bamboe accessoires, en natuursteen voor vloeren of muren. Ook kunnen houten latjes worden gebruikt als wandbekleding of als accent op meubels, wat een warme textuur geeft.

Zorg voor voldoende opbergruimte 

Minimalisme is een kernprincipe van Japandi, dus zorg ervoor dat je badkamer opgeruimd en vrij van rommel blijft. Dit kan eenvoudig worden bereikt met meubels die voldoende opbergruimte bieden, bij voorkeur achter gesloten deuren om een strakke en opgeruimde uitstraling te behouden.

Durf contrast toe te voegen 

Hoewel Japandi zich richt op zachte, neutrale kleuren, kan het toevoegen van subtiel contrast de ruimte interessanter maken. Denk aan het combineren van lichte en donkere tinten, of het gebruik van verschillende materialen zoals hout, keramiek en metaal. Of gebruik matte en glanzende oppervlakken of ronde en strakke lijnen.

Less is more en focus op functie

Bij het ontwerpen van een Japandi badkamer geldt het principe ‘less is more’. Kies functionele items die zowel praktisch als mooi zijn, zoals eenvoudige wastafels, strakke kranen en minimalistische verlichting.

Het voordeel van keramische Japandi tegels

Keramische tegels bieden tal van voordelen, vooral wanneer ze worden gebruikt in een Japandi interieur. Ze zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken, wat ze ideaal maakt voor ruimtes zoals de badkamer en keuken. Een van de unieke eigenschappen van keramische tegels is hun milieuvriendelijkheid. Ze worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals klei en zand, wat goed aansluit bij de duurzame principes van de Japandi stijl. Bovendien bieden Japandi tegels de mogelijkheid om met reliëf en lijnenspel subtiele contrasten te creëren, wat zorgt voor visuele diepte en textuur aan een ruimte.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om Japandi stijl tegels toe te passen in jouw interieur? Kom langs in onze showroom in Waddinxveen en laat je inspireren.

Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie